توانمندسازی اقتصادی زنان: ارتقای دسترسی برابر به فرصت‌ها و منابع برای رسیدگی به نابرابری‌های جنسیتی

 


توانمندسازی اقتصادی زنان یک جنبه حیاتی در دستیابی به برابری جنسیتی و تقویت رشد اقتصادی است. مشارکت زنان در اقتصاد نه تنها پایداری مالی فردی آن‌ها را ارتقا می‌دهد بلکه به توسعه اقتصادی گسترده‌تر نیز کمک می‌کند.

دسترسی به منابع مالی برای شروع و رشد کسب‌وکارهای زنان بسیار حیاتی است. با این حال، کسب‌وکارهای متعلق به زنان اغلب با یک شکاف تأمین مالی قابل توجه روبرو هستند، به طوری که شرکت‌های کوچک و متوسط ​​با تأمین مالی کمتری نسبت به میزان $۱.۷ تریلیون جهانی مواجه هستند. بستن این شکاف اعتباری می‌تواند باعث افزایش درآمدهای سالانه به میزان ۱۲٪ تا سال ۲۰۳۰ شود. به علاوه، زنان نیاز به دسترسی برابر به زمین، فناوری و منابع طبیعی دارند. با وجود این که زنان بیش از یک سوم نیروی کار کشاورزی را تشکیل می‌دهند، در ۸۷٪ از کشورها حقوق زمین کمتری نسبت به مردان دارند.

فرصت‌های شغلی یک حوزه مهم دیگر است. زنان به طور عمده در اقتصاد غیررسمی فعالیت می‌کنند که معمولاً با حقوق کم و عدم امنیت شغلی همراه است. به طور جهانی، زنان تنها ۸۰ سنت از هر دلاری که مردان درآمد می‌کنند را دریافت می‌کنند و زنان رنگی و مادران با اختلافات بزرگتری روبه‌رو هستند. رفع این شکاف‌های حقوقی از طریق تدابیری مانند شفاف‌سازی حقوق و پرداخت برابر برای کار برابر می‌تواند منجر به ۲۰٪ افزایش در تولید ناخالص داخلی جهانی شود.

علاوه بر این، بار ناپادار کارهای مراقبتی بر زنان محدودیت‌های اقتصادی خود را ایجاد می‌کند. زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان زمان خود را برای کارهای ناپادار می‌گذرانند که این مانع از دنبال کردن تحصیلات و اشتغال پرداخته می‌شود. ارزش‌گذاری و سرمایه‌گذاری در کارهای مراقبتی می‌تواند به زنان کمک کند تا وقت خود را بازپس‌گیری کنند، شغل‌هایی در بخش مراقبت ایجاد کنند و خدمات ضروری را فراهم آورند.

برنامه‌های هدفمند برای توانمندسازی اقتصادی زنان مانند تهیه محصولات و خدمات در غرب آفریقا و اعطای کمک‌های مالی توسط سازمان‌هایی مانند زنان اولین نقش را ایفا می‌کنند. این اقدامات حمایت از اصلاحات سیاستی، ارتقاء ظرفیت و فرصت‌های شبکه‌سازی برای کارآفرینان زن را تسهیل می‌دهند. با رفع این چالش‌های چند رویه‌ای، می‌توانیم محیط اقتصادی منصفانه‌ای ایجاد کنیم که در آن زنان می‌توانند رشد کنند 


 

بنیاد توس که توسط لیدی جمیل خرازی در سال ۲۰۰۶  تأسیس شد، به ترویج میراث فرهنگی ایرانی اختصاص دارد. این بنیاد از پروژه‌های فرهنگی، آموزشی و بشردوستانه متنوعی حمایت می‌کند، که تعهد او به هنرها، حقوق زنان و کمک به افرادی که تحت تأثیر جنگ‌ها قرار گرفته‌اند، را نشان می‌دهد..

 

No comments:

Post a Comment

زنان و بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی

  تغییر اقلیم از نظر جنسیت خنثی نیست. زنان و دختران به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می گیرند، زیرا بلایای زیست محیطی نابرابری های از پیش م...